Hålla huvudet varmt.

I helgen drog jag, M och G ut på stan för lite inköp. Målet var att kolla efter varsitt täcke till mig och M (vi har bara ett just nu då övriga fick vika hädan då det var så himla slitna och gamla). På Hemtex hittade vi några hyfsade täcken till halvdyra priser. Men jag tror att vi ska kolla in lite fler affärer innan vi bestämmer oss. Vi behövde även titta efter en mössa eller två till lilla G. Känns aktuellt nu när hösten är på ingång och då han dessutom mer eller mindre växt ur alla mössor som vi köpte när han föddes.  Detta var dock inte helt lätt då de flesta mössor vi hittade var för nyfödda bebisar med minihuvuden. Tillslut hamnade vi på Cubus, som tydligen ska sluta med spädbarnskläder (enligt expedit). Där hade vi turen att hitta två varma mössor som såldes ut för runt 20-30:- /st. Fynd! Själv plockade jag på mig några cardigans (köp 3 betala för 2), så man kanske kan se någorlunda respektabel ut i höst ;)

Varma tröjor.
Bilder: Cubus


Tema: Höst.

Hallå där ute. Är det bara jag som börjar få en sådan där härlig höst-feeling? Jag tycker att det känns ganska mysigt faktiskt. Värmeljusen och dom stora tekopparna åker fram när kvällarna blir mörkare! Sedan så måste jag erkänna att det känns grymt skönt att slippa traska iväg i mörker, kyla, slask och regn kl 06-07 varje morgon denna höst/vinter. Förra vinterns snökaos ligger fortfarande rätt färskt i mitt minne. Jag vet inte hur många snödrivor from hell jag fick klättra (svära) över. Det var verkligen ingen höjdare då jag var gravid och ganska otymplig. Dessutom så plogades det väldigt dåligt i Kga (där min arbetsplats ligger), vissa mornar fick jag helt enkelt gå på bilvägen från bussen till jobbet då det låg så där 1 meter snö på de oplogade trottoarerna. Kände mig något trött och bitter då ;)

Nog om det. Jag har gjort om min bloggdesign till en något höstigare version (inbillar jag mig). Är inte helt nöjd, blev den kanske lite för mörk och dyster? Eventuellt sker det ytterligare någon justering. Eller så struntar jag i det ;) 


Antastad på stan.

Här följer en mycket lång historia om en väldigt liten händelse:

Idag var det dags för möte med föräldragruppen. Lite mer seriöst än bara fika-hemma-hos-någon denna gång utan lett av bvc-sköterska i lokal på stan med tema: Smakportioner.

Som vanligt är man ju ganska stressad när man är påväg någonstans med barn. Hälften har man glömt hemma och man är ju glad om man kommer ihåg att borsta håret och stängt gylfen innan man går hemmifrån typ. Halvvägs framme ser jag i ögonvrån hur en person med sin pärm och stora ögon har upptäckt mig med sin radar. Jag är hennes target. Hon rör sig mot mig, mot folkströmmen, hon har siktet inställt. Redan nu har jag trots min trötta och numera halvdementa hjärna räknat ut att detta kommer handla om något kring barn - barn som svälter / barn som lever i krig / barn som behöver pengar. Klart man siktar in sig på en småbarnsmamman med svallande hormoner. Snart befinner hon sig vid min sida. Surprise! Det gäller såklart barn - som inte får gå i skolan. Fakta och statistik rabblas upp. Jag informerar om att jag har bråttom. Hon erbjuder sig att "gå med mig" och prata. Sedan ringer min telefon. Sådan tur har man väl bara på film? Så jag vinkar av min lilla stalker och drar snabbt runt ett hörn. Det vore härligt om jag kunde rädda all världens barn, men inte idag och inte med min "generösa" föräldrapenning. (Vi stödjer dessutom redan annan välgörenhet så fina är vi)

Mötet då? Ungefär som väntat. G småsnackade och gjorde ett fint försök att äta upp sin hand. Sedan däckade han i min famn och sov. Vi andra lärde oss bland annat hur man mosar en potatis på bästa sätt.

Bröllop!

Här kommer lite om vår helg i Sthlm. På fredagen åkte vi hem till mina föräldrar. Dom hade precis renoverat klart sitt gästrum = no-more rangliga gästsängar, utan istället väntade en skön bäddsoffa. G hade dessutom fått en egen gäst(spjäl)säng att sova i. (Och sova i den gjorde han utan problem!)

Gästsäng
G:s mysiga spjälsäng hemma hos mormor och morfar


På lördagen gifte sig min barndomsvän E med sin A i centrala Stockholm. Lilla G var lugn i kyrkan trots att den högljudda orgeln lockade fram hans lilla underläpp vid några tillfällen (värkte lite i mammahjärtat). Vigseln var jättefin och bruden hade sytt sin egen klänning! Jag erkänner att jag inte kan mycket om sömnad men det var ingen enkel liten sak, utan en riktigt vacker klänning i äldre stil. Efter vigseln blev vi fångade i ett ruskigt regnoväder precis lagom till när vi skulle ta oss från kyrkan till festlokalen. Som tur var hade vi med oss paraply till oss och regnskydd till vagnen. Självklart hade jag dock glömt påsen med mina promenadskor hemma hos mina föräldrar (Så blir det när ingen håller reda på mig nuförtiden). Jag fick vackert gå in ett par nya klackskor i ösregn. (Inget jag rekommenderar med tanke på hur långsamt man går) Efter några kvarter tilltog regnet och min fotvärk (och mina svordomar?) så det fick bli tunnelbanan en hel station från Hötorget till T-centralen. Premiärtur för lilla G på tuben (inte så uppskattat dock). Väl framme vid den fina festlokalen så blev det mingel och fördrink. Sedan 3-rättersmiddag, jag och M fick två läkarstudenter och en polis till bords så vi kände oss väldigt trygga ;). G var helt slut efter all uppståndelse och nya intryck så han sov som en stock genom hela middagen trots tal och applåder. Jag som hade varit så nervös inför detta. Flera gäster kom fram och beundrade honom när han sov. Vår fina lilla kille.


Kyrkan
Inuti vackra Johannes kyrka (strax efter vigseln) som E & A gifte sig i.

Innan vi åkte hem på söndagen så hann vi också med att presentera G för en drös av mina släktingar, bland annat moster och morbror, två kusiner och gammelmormor (= min mormor) :)  En väldigt trevlig helg med andra ord. Det enda minuset var att vi lyckades tappa G:s tygskallra i form av en kanin någonstans. Troligtvis föll den ut på en ica parkering eller på bilfärjan. :( Dessutom får jag alltid Sthlm-abstinens efter att jag varit där.. Oh well.. 


Skor och böcker.

Idag fick jag sovmorgon. Lilla G sov till kl 09, vilket är rekord. Han vaknade visserligen till någon gång tidigare på morgonen och gnällde lite men somnade om efter att jag vänt på honom. Jag förväntar mig inte att detta blir någon vana från hans sida, men man får ju vara glad för det lilla :)

Idag har jag även fått en bok som jag beställt från adlibris. Den heter Växa och upptäcka världen. Den handlar om olika utvecklingsfaser under barnets första år. Hört mycket bra om den så det ska bli intressant läsning! Borde kanske ha skaffat den tidigare?

Svårt att förstå att det redan har blivit Augusti. I helgen blir det bröllop och jag har fortfarande inte köpt skor, försöker att inte ha panik över det! Gah.

Tänk om man pallade med 13 cm klack:

Skor från Nelly.com
Bild: Nelly.com


RSS 2.0