Gott Nytt År!

Nu är vi här igen. Sista dagen på året. Jag har precis kommit ur duschen så jag kan med all säkerhet säga att det inte blir någon mer dusch för mig i år ;)
Jag är ledig nu i några dagar framöver och det känns riktigt bra. Gjorde lite övertid i måndags. Ganska duktigt med tanke på att jag kännt mig krasslig de senaste dagarna men har ändå hållt ut på jobbet. Ikväll ska i alla fall jag och M mysa till det med en middag bestående av förrätt, huvudrätt och.. hör och häpna: efterrätt. Avancerat va? Det blir även bubbel och drinkar! Vi har inte orkar ta tag i det här med något speciellt nyårsfirande i år så det får bli lugnt här hemma. Kanske knatar vi bort till slottet och kollar in fyverkerier om vi känner för att leva lite on the wild side (raketer skjuts hejvilt här). Men vi har ju lite annat att fira också. 28:e december 1998, dagen då vi träffades = 10 år sedan nu, helt galet! Så kan det gå.

Hur som helst. Hoppas ni alla få en trevlig kväll och framförallt ett riktigt bra år - 2009. Jag har många nyårslöften denna gång och jag planerar att hålla åtminstonde hälften ;) Kram från mig!

Gott Nytt År!

Julgott!

Rocky road

Rocky Road (från Leilas jul)


Ingredienser:
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %  (vi använde mjölkchoklad!)
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här:
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Recept från Leilas jul. Gillar du kombinationen kola, choklad och jordnötter (typ snickers) så är detta något för dig. Det här receptet blev i alla fall en riktigt hit hos våra familjer i jul. Vi använde dock ljus choklad istället för mörk då vi tyckte det blev lite väl maffigt med mörk choklad. Bildbevis ovan!


Dagen före.

Nu börjar det dra ihop sig. Jag kommer nog inte hinna skriva så mycket de närmaste dagarna så jag önskar er alla en riktigt härlig GOD JUL! :) Var snälla mot tomten!
GOD JUL!!

Snela Tåmten.

Om man fick önska sig precis vad som helst i julklapp (okej då, ÖNSKA sig får man ju, men jag brukar vara lite mer realistisk). Så skulle jag vilja ha en ny säng. Eller ja en riktigt bra madrass = modell: kvalitet. Systeryster investerade i en riktigt bra säng för ett par år sedan och enligt henne förstår man inte hur kass en vanlig Ikeamadrass är förens man haft en riktigt bra. Kanske stämmer det. Jag kan inte påstå att jag sover särskilt bra, men det kan ju bero på andra faktorer. Vår Ikea börjar dessutom närma sig ett decennium nu och M känner av en resårfjäder (?) på sin sida. Dags att införskaffa nytt kanske? Jag skulle vilja fixa i ordning hela sovrummet allmänt. Lite snygga tavlor, nya gardiner och en garderob. Det vore något.


Ny härlig säng, tack.
På önskelistan.

snusk och frosseri.

Min fina amaryllis 2008
Min fina amaryllis, dec 2008

Dags för ett inlägg då. Härliga fredag i morgon! Och julen är bokstavligt talat runt hörnet nu. Det ska bli SÅ skönt med lite julledighet. Det blir väl det gamla vanliga, träffa släkt och frossa pepparkakor, must och köttbullar ;) Sedan efter nyår ska jag bli så jäkla hälsosam haha. Nu på lördag ska jag och M ha julmys. Då blir det blir glögg, julklappinslagning och så ska vi göra snuskigt mkt julgodis till julafton! Det ska bli trevligt. Dock har jag ungefär 3 julklappar kvar att köpa. Måste fixa det i helgen. Det verkar som att jag kommer att överleva den här julen också. Fantastiskt! 

Mitt livs andra krock.

Nu måste jag skärpa till mig och skriva ett intressant inlägg. (Hur gör man?)
Mindre än 2 veckor kvar till julafton nu. Ute är det vitt och mysigt. Man hoppas ju på att det ska ligga kvar över jul, men sådan tur kan man väl ändå inte ha. Dock är det lite mer läbbigt och ta sig fram och tillbaka till jobbet nu. man vill ju inte halka av vägen (onödigt). I morgon bjuds det på julbord på jobbet. Själv ska jag bjuda på fredagsfika. Undrar om någon är sugen på fika efter att ha svullat köttbullar?

Jo, för att hålla intresset (ehm) uppe så kan jag meddela att jag varit med om mitt livs andra krock i veckan.. min första var med ett rådjur haha (ni kanske minns? det var ju typ i förrgår. ;) Vi halkade in i röven på en bil. Så kan det gå ;D Det är spännande att vara jag. Man skulle kunna tro att jag fösöker slå något typ av rekord i mest upplevde bilkrockar på kortast tid. Vi får se om jag vinner något pris innan nyår. Efter nyår kanske man skulle fixa eget körkort? Vore något.  Ha det fint!

Dekorera mera!

Tjo, Idag har jag varit ledig från jobbet för att hinna med mitt välbehövliga tandläkarbesök. Precis som jag misstänkte så hade jag en trasig lagning i överkäken. Men tur i oturen så visade sig besöket bli ungefär hälften så dyrt som jag trodde det skulle bli. Någon gång ska man ju ha tur. Efter besöket hos tandis blev det en sväng på stan innan vi mötte upp A och hennes knoddar i Wadköping. Där tog vi en mysig fika och kollade in konsthantverk. Jag verkligen gillar konsthantverk, önskar att jag hade lite mer tid och _energi_ att påbörja någon kreativ hobby själv.

Nedan ett tips för oss miljö(o)vänner som gillar att dekorera lite mer diskret och sparsmakat kring jul (Go for it!):
Spara inte el i jul!
Någonstans i Örebro

Jultema på bloggen.

Nu är det knappt 20 dagar kvar till julafton och jag har fixat ett lite mer juligt/vinter/rött-tema på bloggen. Någon som ser skillnad? På fredag ska jag till tandläkaren, blir nog inte så kul. Känner på mig att jag bitit (?) sönder en gammal lagning. Sådant brukar ju bli billig och bra - speciellt lagom till jul.  :(

RSS 2.0